Terug naar overzichtspagina
6 juli 2014

06-07-2014 Start bouw wijkwinkelcentrum Parkweide!

Parkweide is de naam van het wijkwinkelcentrum in Het Nieuwe Landgoed. Het voorzieningencluster voor de nieuwbouwwijk Kernhem tussen de N224 en de Stakenberg krijgt twee supermarkten: een filiaal van de Albert Heijn en de Aldi.

Confetti spoot zaterdag de lucht in langs de N224. Wethouder Marije Eleveld trok het doek van het bord, samen met de betrokkenen van Dura Vermeer, Bouwinvest en de gemeente. Zo werd de nieuwe naam zichtbaar. Het was meteen een startschot voor de bouw, waarvoor de fundering inmiddels is gelegd.

Er werd gememoreerd aan het plan dat reeds stamt uit het jaar 2000. Oorspronkelijk zou Het Nieuwe Landgoed een zeer ambitieus concept worden, met een sporthal, imposante hoogbouw met appartementen over de N224 heen en een groene uitwaaiering naar het oosten. Europese aanbesteding, vleermuizen en de crisis gooiden roet in het eten van deze 'Toscaanse Heuvel'.

,,Er moest een heroverweging komen, meer passend in de huidige tijd. Ik heb drie burgemeesters en drie wethouders meegemaakt. De gemeente heeft een grote rol gespeeld bij de schermutselingen over wat haalbaar is en wat niet. Maar de afgelopen jaren is het snel gegaan. Het resultaat mag er zijn, met dit plan in een groene setting'', aldus een woordvoerder van Dura Vermeer.

Het moest iets soberder. Intussen zijn de deelplannen Het Carré en de Parkrandwoningen wel gerealiseerd. Aan de zuidkant van de N224 komen nog meer woningen (Vijverrand aan Schoonenburg), een buurtcentrum en appartementen van Woonstede.

Een ruime onderdoorgang van de inmiddels verbrede rijksweg voor fietsers en voetgangers zal de wijk Veldhuizen verbinden met Kernhem en aan de noordkant uitmonden in het voorzieningencluster met de twee supermarkten, plus een horecagelegenheid.

Daarachter komt een parkeerplaats, terwijl langs de Stakenberg een medisch centrum en een kinderdagverblijf zullen verrijzen. Aan de westkant daarvan is inmiddels de bouw begonnen van De Laren, met 30 eengezinswoningen. Aan de oostkant komt Mille Fleurs, met vrijstaande en twee-onder-een-kapwoningen.

De supermarkten worden in het tweede kwartaal van 2015 geopend. Ze zijn volgens Christiaan Schouten van Bouwinvest ,,complementair'' aan die in winkelcentrum Bellestein (met Lidl en Jumbo), terwijl De Lindenhorst plaats gaat maken voor woningbouw. Andere aanwezigen vroegen zich toch hardop af wat de invloed op elkaars 'levensvatbaarheid' zal zijn, mede met het oog op winkels aan het Rozenplein en de AH XL. ,,Er waren 7000 huizen gepland in Kernhem, maar er staan er nog maar 2800.''

Wethouder Eleveld is content met de ontwikkelingen. ,,Niemand geloofde meer dat het winkelcentrum er nog zou komen, maar nu gaat het dan toch écht gebeuren.''

Nieuwsbrief

Wilt u op de hoogte blijven van alles rondom Parkweide? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Winkelaanbod

Nieuws

1 september 2015

Opening Etos op woensdag 16 september!

Etos is één van de grootste drogisterijketens in Nederland en op 16 september 09.00 uur opene.. Lees meer

28 juli 2015

Mooie foto’s Parkweide

Lees meer

8 juni 2015

Geslaagde opening Parkweide!

Winkelcentrum Parkweide kijkt terug op een geslaagde opening. Het was afgelopen zaterdag groot.. Lees meer

verhuurinformatie

Smit Bedrijfshuisvesting
Contactpersoon Erik Smit
Amsterdamseweg 13
6711 BE EDE


T:  0318-614559
E:  info@smitbedrijfshuisvesting.nl

Winkelcentrum Parkweide 2014

footer-logo